Referințe

Finančná správa logo

Administrația Financiară a Republicii Slovace a fost înființată la 1 ianuarie 2012 ca urmare a fuziunii intre Administrația Vamala și Administrația Fiscala. Principala misiune a Administrației Financiare a Republicii Slovacia este de a asigura partea de venituri a bugetului de stat al Republicii Slovacia și a bugetului alocat in relatia cu Uniunea Europeana prin colectarea eficientă și administrarea vamală și fiscală; de asemenea, Administratia Fiscala protejeaza interesele economice ale statului și cheltuielile bugetului de stat al Republicii Slovacia.
Administrația Financiară a Republicii Slovace este clientul nostru din 2013.

Portalul Administrației Financiare

Începerea proiectului: ianuarie 2014

Durata proiectului: 9 uni

La începutul anului 2014, obligația plătitorilor de TVA de a depune declarațiile fiscale s-a realizat exclusiv pe cale electronică. Aceasta a făcut apel la crearea unui portal independent care să înlocuiască în mod eficient și transparent activitatile anterioare realizate de cele două instituții independente.

Pentru clientul final, Direcția Financiară a Republicii Slovacia, am dezvoltat un portal care integrează două portaluri existente anterior: Portalul Administrației Fiscale (drsr.sk) și Portalul Administrației Vamale (colnasprava.sk).

Scopul proiectului a fost crearea unei interfețe de comunicare unificate, unificarea soluțiilor originale și facilitarea utilizării serviciilor furnizate de Administrația Financiară mediului extern, toate în termenul prevăzut de lege.

Beneficii:

  • Portalul finanšprava.sk este primul portal cu valoare adăugată atât pentru partea vamală, cât și pentru cea fiscală,
  • Navigarea pe portal este adaptată cerințelor vizitatorului, facilitând orientarea paginii,
  • Am adus transparență prin comunicarea intre Biroului fiscal cu cetățeanul realizata pe cale electronica; prin urmare contactul personal al angajaților administrației financiare și al cetățenilor a fost eliminat. Această soluție economisește, de asemenea, timpul și banii contribuabililor.
Descărcați studiul de caz (pdf)